Case Boliden: Bläckstråleskrivare ersattes av Cajo Tailor

På Boliden märktes partinummer och tillverkningsdatum på zinktackor tidigare med en bläckstråleskrivare. Detta innebar att tackornas ytfuktighet och temperaturväxlingar ibland ställde till med problem.

“Med hjälp av Cajos teknik kan märkningen produceras ekologiskt och utan några tillsatsämnen, vilket är viktigt med tanke på produktens vidareförädling.”

Cajos lösning var en helautomatisk robotcell som integrerades med kundens produktionslinje. (Kolla video Boliden) Cajo Technologies stod för planeringen, installationen och bruktagningen av konceptet, medan roboten levererades av Cajos samarbetspartner ABB.

Cajos teknik och koncept möjliggör exakt och slittålig märkning av jämn kvalitet oberoende av tillverkningsförhållanden och produkternas ytstruktur. Märkningarnas placering och innehåll kan varieras smidigt med hjälp av ett enkelt program. Konceptet gör det också möjligt att lägga till uppgifter, såsom grafik, streckkoder och datamatriser, i märkningarna. Med hjälp av Cajos teknik kan märkningen produceras ekologiskt och utan några tillsatsämnen, vilket är viktigt med tanke på produktens vidareförädling.

Kontakta oss här.

Direkt kontaktuppgifter hittar ni här.